Selecteer een pagina

Historie van onze slagerij

Het was 1912 toen mijn overgrootvader het pand aan de Binnenweg kocht. In die tijd de beste en langste winkelstraat in Rotterdam, om daar een slagerij te vestigen. Een van de zonen, (mijn opa) zette de slagerij voort.

Mijn vader die in 1941 geboren werd, vertelde wel eens dat hij vroeger, als klein jongetje, met zijn opa mee ging naar de vleesmarkt, om daar beesten uit te zoeken. Slachten werd nooit zelf gedaan. Alle vleeswaren en worstsoorten werden in de worstmakerij gemaakt. In de oorlog werd aan het Oogziekenhuis geleverd. Mijn vader wilde niet verder studeren en ging na zijn HBS opleiding en militaire dienst ook in de zaak. In 1978 nam mijn vader de zaak over.

Als 3-jarige wilde ik eigenlijk Sinterklaas worden, maar nadat duidelijk werd dat dit niet kon, voelde ik toch meer voor de slagerij. “Maak eerst je HAVO maar af” zeiden mijn ouders. Ik mocht ’s zaterdags wel een beetje helpen, mijn ouders dachten: misschien komt hij wel op andere gedachten. Maar nee… het vele stilzitten op school beviel mij niet zo, dus ging ik naar de vakschool. Had het erg naar m’n zin op het werk en haalde daar als één van de laatsten het volledige slagers vakdiploma.

Zo was ik dus de vierde generatie op dezelfde locatie. Net als veel van onze klanten die toen zij jong waren ook al in de zaak kwamen. In 1992 besloten wij toch te verhuizen naar een andere plek in Rotterdam en dat was de Slinge. Wij kozen ervoor om scharrelvlees te verkopen.

Mijn vader werd na een aantal jaren ziek en kon niet meer in de zaak werken, was achter de schermen actief met advies en goede raad. Ook op de Slinge hebben wij  een goede band met de klanten.

Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor:
– gourmet schotels
– opgemaakte salades
– gebraden en gesneden rollades
– vleeswarenschotels
– hapjes
– BBQ van schotel tot geheel verzorgd tot ca. 250 personen.

Voor vragen en informatie kunt u natuurlijk altijd mailen of bellen.

Asterlo 15-17, 3085 AD  Rotterdam, tel. 010 480 72 02, e-mail:  info@slagerijbontenbal.nl